EVA-plast vs PVC-plast (Ftalater)

Våra SharkSlides är tillverkade av materialet EVA, även känt som etylenvinylacetat. Eftersom vi har fått flera förfrågningar angående innehållet i våra produkter, har vi valt att inkludera denna notering för att förklara att våra produkter är helt säkra att använda:)

EVA-plast är ett stabilt och säkert material som inte frigör skadliga kemikalier vid användning eller kassering. Det är också motståndskraftigt mot solljus, vatten och höga temperaturer, vilket gör att det inte bryts ned lätt och inte utgör någon risk för miljön eller människors hälsa.

EVA-plast är flexibelt och hållbart, vilket gör det populärt inom olika industrier, inklusive skor, matlådor, sportkläder och medicinsk utrustning. Det är ett säkert och pålitligt val enligt internationella standarder och tillsynsmyndigheter, och det har inte rapporterats ha några toxiska effekter på hälsa eller miljö.

Jämfört med den vanligt förekommande PVC-plasten, visar studier att EVA-plast är ett säkrare alternativ när det gäller risken för ftalater. Ftalater är kemikalier som används i vissa plastprodukter för att öka flexibiliteten, men vissa typer kan vara skadliga för hälsan och miljön. EVA-plast innehåller inga ftalater och tillverkas utan behov av dessa kemikalier för att uppnå flexibilitet och hållbarhet. Därför är EVA-plast ett säkrare och mer hållbart val jämfört med PVC-plast.

Kort sagt, välj EVA-plast för dina produkter med förtroende, då det är ett stabilt och pålitligt material som skyddar både hälsa och miljö.

Läs nästa

Lämna en kommentar

Alla kommentarer modereras innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.

Fri frakt > 350 DKK!

Få fri frakt vid beställningar över 350 DKK!

Snabb leverans

Alla beställningar levereras inom 2-5 arbetsdagar!

Nöjda kunder

Vi har över 5000+ nöjda kunder!

säker betalning

Vi erbjuder dig en säker betalningsprocess!